Spor hayatıma erken yaşta başladım, o zamanlar 5. sınıf öğrencisiydim. Açıkçası pek zorluk yaşamamıştım.
Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okuyorum.
Futbol serüvenim Kocaeli Bayan Futbol’da başladı diyebilirim hem okul takımında hem de ligde forma şansı buluyordum. Kocaeli benim için çok ayrı bir yere sahip. Hocamız sayesinde erken yaşta lig tecrübesine sahip oldum. Kocaeli kulübündeyken lig şampiyonlukları ve okul takımında Türkiye dereceleri elde ettim. O heyecanı ve mutluluğu yaşadım. Bu kulüp bana iyi bir insan olmayı, sabrı, vazgeçmemeyi, adaletli olmayı ve çok çalışmayı öğretti. ABB Fomget’e güzel bir sezon geçirdikten sonra gitmiştim ama forma şansı bulamadım maalesef. Burası bana insanları tanıma açısından faydalı oldu, güzel arkadaşlıklar edindim, iyi insanlar tanıdım. Beylerbeyi takımına ise devre arasında dahil oldum. Burada takımca çok güzel bir şampiyonluk serüveni yaşadık. Kariyerime bir şampiyonluk daha eklemiş oldum. Beylerbeyi bana umutlu olmayı, vazgeçmemeyi tekrardan hatırlattı.
Bu soruya içtenlikle evet demek isterdim ama maalesef diyemiyorum. Türkiye'de kadın futbolu yeni gelişiyor ve gün geçtikçe popülaritesi artıyor umuyorum daha da artacak. Kadın sporcular erkek sporcular kadar değer görmeyi hem maddi hem manevi hak ediyorlar.
Kocaeli kulübünde kaptanlık yapmıştım. Takım kaptanının kaleci olması, kalecinin daha da özgüvenli olmasını sağlar, oyunu geriden gördüğü için oyuna ve oyunculara hâkim olma konusunda daha fazla sorumluluk aldırır.
Tabii, spor psikologları takım içerisinde önemli yere sahip, her an dünyamız değişiyor ve bizi etkiliyor, yaşadığımız zorluğun üstesinden gelmek için onlara başvuruyoruz.
Liderlik özelliğim, iletişim yeteneğim, oyunu okuma becerim.
Rakip oyuncu ile birebir kaldığım pozisyonlarda, çözüm için ise takım arkadaşlarımla kaleci ile birebir pozisyonda kaldıklarında ne düşündüklerini ve ne yaptıklarına dair istişare yapıyoruz.
Güzel bir soru, önceki senelerde kaleci kampları oluyordu umarım bu uygulama geri gelir...